Superbrave Spaans-Arabische Merrie

89 × bekeken
1 - 2 dagen per week
Zeewolde

Over dit paard

Gegevens

Recreatie
9 jaar
B
Merrie
NRPS
XS: < 1.57m

Beschrijving

Sinds ruim een half jaar ben ik (vrouw van 54 jaar) eigenaresse van een ontzettend lieve Hispano-Arabische merrie (Féliz). Ik heb haar gekocht na tientallenjaren op een Manege te hebben gereden, en een jaar full time voor een privé paard te hebben gezorgd (vanwege langdurige blessure van de eigenaresse).
Omdat het mijn eerste eigen paardje is, zocht èn vond ik een héél braaf paard, om lichte dressuur en recreatief mee te rijden.
Vlak na haar komst bij mij werd ze eerst heel erg ziek, en toen ze daarvan was hersteld, bleek ze drachtig. Ze heeft in maart een allerschattigst merrie-veulentje gekregen, dat in augustus afgespeend zal worden.
De merrie is tussen juni en oktober 2020 basaal beleerd, maar ze is echt nog behoorlijk groen en moet nog veel leren. Ze heeft ook veel aan bespiering verloren door de ziekte en de dracht. Ik ben haar nu langzaam weer aan het oppakken. Maar ik kan wel wat hulp gebruiken!

Verwachting van de samenwerking

Ik ben op zoek naar een ervaren, volwassen, verzorger en bijrijder met eigen vervoer, die ca 1 à 2 keer per week naar stal komt om deels samen en deels zelfstandig met Féliz (en voorlopig ook haar veulen;-) aan de slag te gaan.
Ik wil graag dat je verschillende dingen met haar gaat doen. Dus niet alleen rijden, maar ook (Parelli) grondwerk, vrij longeren, wandelen aan de hand, rijden in de kleine binnenbak of de grote buitenbak en op termijn mag je ook lekker het bos in! En natuurlijk poetsen, verzorgen, of gewoon lekker spelen.
Ervaring met het inrijden en bevestigen van groene paarden is een pre.
Ik ben dus op zoek naar een ervaren, rustig en betrouwbaar iemand, die consequent maar met een zachte hand rijdt. Ik vind het belangrijkste dat je heel goed kijkt / voelt wat goed is voor het paard. En dat je af en toe een lesje neemt.
Verder is het natuurlijk belangrijk dat het tussen ons klikt en dat we samen ontdekken wat werkt voor ons en voor Féliz.

Over de eigenaar

Illya

Actief sinds 21 juni 2021
I

Verificaties

E-mailadres
Telefoonnummer
Rij- of verzorgingsvideo
Beoordelingen

Beoordelingen

Deze gebruiker heeft nog geen beoordelingen.

Vergoeding

Prijs in overleg

Voorwaarden

Onbepaalde tijd
Niet bestemd voor verkoop

Toelichting eigenaar

Ik wil op termijn wel een kleine bijdrage van 50.- p/m. Maar, eerst maar eens kennismaken en kijken wat werkt!

Bezichtingslocatie

Stuur Illya een bericht

Stuur een bericht naar de eigenaar van dit paard en plan samen een bezichtiging.

Illya ontvangt een e-mail met dit bericht en kan jouw profiel en contactgegevens zien.

Over de eigenaar

Illya

Actief sinds 21 juni 2021
I

Verificaties

E-mailadres
Telefoonnummer
Rij- of verzorgingsvideo
Beoordelingen

Beoordelingen

Deze gebruiker heeft nog geen beoordelingen.