Super lieve grote KWPN ruin zoekt grondwerkmaatje!

223 × bekeken
1 - 2 dagen per week
Aalsmeer

Over dit paard

Gegevens

Gezelschap
6 jaar
Ruin
KWPN
XL: > 1.74m

Beschrijving

Op zoek naar een speld in een hooiberg..

Voor mijn super lieve, speelse en knuffelige reus Lex van 1.78m zoek ik iemand die het leuk vind om hem extra aandacht te geven, te verzorgen en grondwerk met hem te doen.

Wie is Lex?
Lex (voluit Lexington Maverick S) is een KWPN ruin van net 6 jaar en is voor zijn leeftijd nog wel wat groen. (Ik heb hem sins nov 2021). Lex geniet zichtbaar van zijn poetsbeurten en knuffelt je vaak nog even terug. Hij houd nogal van lekker luieren en dan kan je er gewoon gezellig bij gaan zitten. Hij is zowel sensibel als soms een beetje lomp en onhandig. Hij is introvert en redelijk koel in zijn koppie maar kan uiteraard nog wel schrikken en wegspringen.

Hij is nog niet zo handig met zijn grote lichaam en lange benen dus ik zoek iemand die het leuk vind om hem daar bij te helpen door grondwerk te doen zoals werken aan de hand en af en toe goed technisch te longeren / dubbele lijnen waarbij hij leert zijn lichaam goed te gebruiken. Ik ben voorstander van zo min mogelijk hulpteugels te gebruiken en ben opzoek naar iemand die daar dezelfde visie in deelt. Lex leert erg snel dus dat is ook zeker leuk met grondwerk!

Naar wie ben ik op zoek?
Ik ben op zoek naar een serieus en betrouwbaar persoon van 21+ die al ruime ervaring heeft met paarden. Het liefste een persoon die een eigen paard of een bijrijd/verzorgpaard heeft gehad. Iemand die leergierig is en die het leuk vindt om (op eigen kosten) grondwerk - horsemanship - werken aan de hand- lessen te nemen. (Als je zelf hier goed en ervaren in bent is dat lessen wellicht overbodig)

Lex kan erg duidelijk aangeven wat hij wilt, ook als dat wat anders is dan dat jij wilt. Dan heb je wel enige overtuigingskracht nodig maar wel op een vriendelijke manier. Als hij bang is of hij ziet iets leuks zoals een vosmerrie of een veulen kan hij zich erg groot maken, met zijn bijna 1 meter 80, en een sprintje willen trekken. Het komt niet vaak voor maar toch. Vandaar dat ik iemand zoek die niet te klein is en stevig in zijn/haar schoenen staat.

Het rijden (2-4 dagen) blijf ik voor nu zelf doen en af en toe mijn instructeur. Uiteraard doe ik zelf ook nog grondwerk met hem om een fijne connectie te houden. Ik vind het belangrijk dat we goed kunnen communiceren en dat het met ons drie├źn goed klikt.

Waar staat Lex?
Lex staat op Stal Wennekers in Aalsmeer (alleen van half mei tot half juni staat hij in een revalidatiecentrum in Lelystad na een hoefbeen blessure. Als hij terug is op Wennekers is hij weer zo goed als opgebouwd). De stal is van alle gemakken voorzien, overdekte longeerkralen, binnen rijbanen en buitenrijbanen, spuitplaatsen en een solarium. Ik ben op zoek naar iemand voor als hij weer terug is op Wennekers. Eerder kennismaken kan natuurlijk altijd!

Welke stalklusjes horen erbij?
Lex zijn stal wordt door de pensionstal 3x per week uitgemest maar tussentijds drollen eruit halen / aan de kant schuiven hoort erbij + voer klaar zetten + af en toe naar de wei brengen en weer terug + af en toe mest uit de wei halen.

Dagen zijn in overleg, voorkeur is sowieso 1 doordeweekse dag (ma-do). Ik ben momenteel op zoek naar iemand voor ongeveer 2-3 dagen per week.

Spreekt bovenstaande je aan? Stuur dan een berichtje met wat info over jezelf en je ervaring met paarden en wie weet kunnen we binnenkort kennismaken!

Groetjes Kim & Lex

Verwachting van de samenwerking

Zie bovenstaand

Stamboom

Vader

Glenfiddich vdl

Moeder

Rosa-Lott

Vader van vader

Bacardi vdl

Moeder van vader

Tolivia vdl

Vader van moeder

Julia Mariner xx

Moeder van moeder

Zofia

Vader van vader van vader

Moeder van vader van vader

Vader van moeder van vader

Moeder van moeder van vader

Vader van vader van moeder

Moeder van vader van moeder

Vader van moeder van moeder

Moeder van moeder van moeder

Over de eigenaar

kim

Account aangemaakt op 16 december 2020
K

Verificaties

E-mailadres
Telefoonnummer
Rij- of verzorgingsvideo
Beoordelingen

Beoordelingen (2)

Algemene ervaring
Netheid en betrouwbaarheid
Reactiesnelheid en communicatie
Paardvriendelijkheid
I
Ingrid
29-12-2020

S
sophieklompe
28-12-2020

Vergoeding

Gratis

Voorwaarden

Onbepaalde tijd
Niet bestemd voor verkoop

Bezichtingslocatie

Stuur kim een bericht

Stuur een bericht naar deze gebruiker en plan samen een bezichtiging.

kim ontvangt een e-mail met dit bericht en kan jouw profiel en contactgegevens zien.

Over de eigenaar

kim

Account aangemaakt op 16 december 2020
K

Verificaties

E-mailadres
Telefoonnummer
Rij- of verzorgingsvideo
Beoordelingen

Beoordelingen (2)

Algemene ervaring
Netheid en betrouwbaarheid
Reactiesnelheid en communicatie
Paardvriendelijkheid
I
Ingrid
29-12-2020

S
sophieklompe
28-12-2020