Werkwillige ruin zoekt bijrijder

73 × bekeken
1 - 2 dagen per week
Renswoude

Over dit paard

Gegevens

Recreatie
16 jaar
B
Ruin
Overige rassen
M: 1.63m - 1.68m

Beschrijving

Voor mijn lieve ruin zoek ik een geduldige bijrijder.

Boy is lieve, werkwillige draver van 16 jaar. Hij geniet ervan om dagelijks te werken en doet echt zijn best voor je. Boy heeft echt afwisseling nodig en houdt van uitdaging. Zelf heb ik daar niet elke dag de tijd meer voor, daarom zoek ik iemand die het leuk vind om met hem aan de slag te gaan en hem de aandacht, beweging en uitdaging te geven die hij nodig heeft.

Ik zoek een bijrijder (18+) die 2x in de week met Boy aan de slag gaat. Het belangrijkste vind ik dat je op een positieve en geduldige manier met hem om gaat. Dat het plezier en het welzijn voorop staat en niet het rijden. Ik zoek iemand met ervaring. Boy is namelijk een ontzettend lief paard maar omdat hij vroeger op de baan heeft gelopen is het echt geen beginnerspaard.
Hij word recreatief gereden. Ik doe van alles met hem: Wandelen, fietsen, mennen, lange lijnen, grondwerk, longeren en werken in de bak. Springen zijn we aan het opbouwen, dit vind hij heel leuk, maar hij springt wel als een draver 😜 vrij springen vind hij ook heel leuk. Maar waar Boy het meest gelukkig van word zijn lange buitenritten maken. Zelf was ik van plan om een endurance wedstrijd met hem te gaan rijden en daar heb ik dit voorjaar veel met hem voor getraint. Helaas heb ik de wedstijd niet kunnen rijden vanwege tijdgebrek door mijn verhuizing. Maar ik ben er wel achter gekomen dat hij de endurance heel erg leuk vind. Een buitenrit van bijvoorbeeld 20 km vind hij dan ook geweldig. Eigenlijk zou ik het liefst een bijrijder hebben welke ervaring heeft met renpaarden en interesse heeft in de endurance.

Boy is verkeersmak en (bijna) bomproof. Hij kijkt niet snel ergens van op en op vreemd terrein lopen is geen probleem. Boy is gek op knuffelen en een uitgebreide poetsbeurt. Zolang het werk niet eentonig word en je niet te moeilijke dingen van hem vraagt, doet hij enorm je best voor je. Als er een goede klik is, is er op lange termijn heel veel mogelijk.

Boy heeft vroeger op de baan gestaan. Daardoor is hij echt niet geschikt voor beginners. Ik zoek iemand die veel geduld heeft, stevig in zijn schoenen staat en niet prestatiegericht rijd. Het belangrijkste vind ik dat zowel jij als Boy plezier hebben met elkaar. Ik vraag je af en toe les te nemen met hem.

Boy staat (vanaf juli) bij mij aan huis in Renswoude. Ik vraag een bijdrage
Hou jij van een uitdaging en zoek jij een paard waarmee je een band op kan bouwen en zijn lange buitenritten echt jouw ding? Stuur me gerust een berichtje!

Groetjes Iris

Over de eigenaar

Iris

Account aangemaakt op 17 januari 2022
I

Verificaties

E-mailadres
Telefoonnummer
Rij- of verzorgingsvideo
Beoordelingen

Beoordelingen

Deze gebruiker heeft nog geen beoordelingen.

Vergoeding

€ 80
per maand, exclusief les

Voorwaarden

Onbepaalde tijd
Niet bestemd voor verkoop

Bezichtingslocatie

Stuur Iris een bericht

Stuur een bericht naar deze gebruiker en plan samen een bezichtiging.

Iris ontvangt een e-mail met dit bericht en kan jouw profiel en contactgegevens zien.

Over de eigenaar

Iris

Account aangemaakt op 17 januari 2022
I

Verificaties

E-mailadres
Telefoonnummer
Rij- of verzorgingsvideo
Beoordelingen

Beoordelingen

Deze gebruiker heeft nog geen beoordelingen.