Paardenoppas aan huis gezocht

92 views
Winterswijk
Horsesitter
To be discussed
Private stable

Job description

Wij zijn op zoek naar extra oppas voor onze drie paarden en drie honden.
We hebben een ruime vrijstaande boerderij in verbouwing, maar wel van alle gemakken voorzien (ook wifi voor als je zou moeten werken). Ons erf ligt direct aan de rand van Winterswijk, dit dorp heeft veel te bieden (horeca, markt, winkels en cultuur). En in het nationale landschap eromheen, kun je eindeloos wandelen en fietsen. Het heeft ook een goede treinverbinding.
Het is wel de bedoeling, dat je het grootste gedeelte van de dag er bent voor de honden. Ze hoeven niet uitgelaten te worden. Elk dier heeft een beetje een gebruiksaanwijzing en onze omgang is niet autoritair. Daar hebben we echt een hekel aan, ze gaan gewoon lekker hun gang, komen voor een knuffel, liggen op de bank en zijn relaxt met elkaar. Het gaat om een jonge labrador mix vrouwtje (tikkie onzeker en onderdanig), een hoog bejaarde labrador reu (rustige sul, die toch ineens pittig uit de hoek kan komen) en een gigantische Weimaraner reu (onzeker, lief, mega eigenwijs en enorm fel in sommige situaties).
De paarden vragen best wat tijd qua verzorgen (binnen en buiten zetten, boxen schoonmaken en hooi en water bijvullen). Ze staan de dag in de wei en ‘s avonds/‘s nachts op stal. Het zijn Arabische volbloeden, die net wat sneller en groter reageren dan een koudbloed. Dus ervaring met paarden verzorgen is echt een vereiste. Het zijn twee ruinen van 14 jaar en een jonge hengst van 2 jaar. Het groepje is rustig, blij en speels. Bij een geduldige en ontspannen benadering is het een makkie om ze van en naar de stallen te begeleiden. Ze lopen zelf, dus geen gedoe met halsters en hekken.
Om teleurstelling of onnodig reageren te voorkomen even paar “harde” eisen (ook door schade en schande):
~ Geen kinderen
~ Geen mensen, die vooral een weekend goedkoop weg willen en “de dieren er wel even bij doen”
~ Vriendelijke manier van dierenomgang
~ Voldoende tijd voor kennismaking
~ Makkelijk en vlot contact
~ Instructies voor de verzorging opvolgen
~ Bij onduidelijkheden contact opnemen
~ Meenemen eigen stabiele sociale hond zou kunnen
Verder zijn we niet moeilijk🤣🤣🤣
Mocht je denken dat zou bij mij/ons wel passen? Neem contact op en dan geef ik natuurlijk nog veel meer info.

Profile description

zie hierboven

Compensation

€ In exchange for free accommodation

Location

S

Suzanne

Member since 21 August 2024