Veelgestelde vragen

Algemeen

Voor wie is Horsify bedoeld?
Horsify is er voor iedereen met een passie voor paarden vanaf 18 jaar. De ruiters en eigenaren op ons platform zijn op zoek naar een serieuze, langdurige samenwerking.
Wat verstaan jullie onder een betrouwbare ruiter of verzorger?
Een betrouwbare ruiter of verzorger is iemand die respectvol met paarden en andere persoonlijke eigendommen om gaat. Wanneer er sprake is van ongewenst gedrag, kunnen wij besluiten om een gebruiker te verwijderen van het platform.
Zijn er kosten verbonden aan het platform?
Het aanmaken van een profiel en zoeken is geheel gratis. Het plaatsen van paarden advertenties is ook gratis. Wanneer je als ruiter of verzorger wilt reageren op paarden advertenties, zijn hier vanaf 1 september eenmalige kosten aan verbonden (tot die tijd is het afsluiten van een lidmaatschap gratis). Je hebt al een volledig lidmaatschap vanaf 2,49 per maand. Klik hier voor de prijzen van een lidmaatschap.
Hoe weet ik of mijn paard in goede handen is?
Mensen vertrouwen met je paard vergt een gevoel van vertrouwen. Horsify checkt alle persoonlijke profielen handmatig en doet er alles aan om een betrouwbare community te onderhouden. Wanneer een ruiter jou een bericht stuurt, krijg je direct toegang tot het uitgebreide ruiterprofiel, inclusief beoordelingen. Als jullie een match zijn, kun je gebruik maken van een van onze juridisch contracten.
Ik wil mijn paard graag verkopen, kan dat ook?
Je kunt bij je advertentie aangeven of je het paard wil verkopen. Wanneer je kiest voor lease, kun je aangeven of de ruiter (een gedeelte van) de leasevergoeding (exclusief onderhoudskosten) kan gebruiken als afbetaling van het aankoopbedrag.
Kunnen jullie helpen met bemiddelen?
Het contact vindt direct plaats tussen de ruiter en de eigenaar. De eigenaar kiest zelf wie hij uitnodigt voor een kennismaking. Horsify is geen partij bij de overeenkomst die tot stand komt tussen de eigenaar en de ruiter.

Profiel

Hoe verifiëren jullie gebruikers?
We controleren alle persoonlijke profielen handmatig en bekijken meerdere keren per dag de profielen na op fraude. Aanvullende verificaties zijn email, telefoonnummer, rij- of verzorgingsvideo en beoordelingen.
Welke gegevens worden meegestuurd wanneer ik reageer op een advertentie?
Wanneer jij reageert op advertenties wordt jouw profiel meegestuurd met daarin jouw gebruikersnaam, de rij- of verzorgingsvideo en beoordelingen. Jouw e-mailadres en telefoonnummer worden meegestuurd, zodat de eigenaar kan reageren op jouw bericht.
Hoe werken beoordelingen?
Nadat een ruiter reageert op een advertentie, ontvangen zowel de ruiter als de eigenaar van het paard een e-mail van ons. Hierin kun je aangeven of er een kennismaking heeft plaatsgevonden. Wanneer dit het geval is, kun je elkaar beoordelen op paardvriendelijkheid, netheid, betrouwbaarheid en communicatie. Een beoordeling wordt gegeven door middel van sterren en een geschreven tekst.
Is het verplicht om een rij- of verzorgingsvideo toe te voegen aan mijn profiel?
Nee, dit is niet verplicht. Het toevoegen van een rij- of verzorgingsvideo draagt bij aan de betrouwbaarheid van jouw profiel en vergroot de kans op een goede match. Een rij- of verzorgingsvideo is uitsluitend zichtbaar voor de persoon naar wie je een bericht stuurt en wordt nooit openbaar op de site getoond.

Adverteren

Hoe lang is mijn paard zichtbaar op Horsify?
Dit bepaal je zelf. Je kunt kiezen uit twee mogelijkheden: drie maanden of zes maanden. Als je paard niet meer beschikbaar is, kun je jouw advertentie op inactief zetten of verwijderen. Drie dagen voordat de looptijd van je advertentie eindigt, ontvang je van ons een email waarin je kunt aangeven of je jouw advertentie wilt verlengen. Verleng je niet, dan wordt je advertentie automatisch verwijderd. Je advertentie blijft in je profiel staan, zodat je je advertentie altijd weer gemakkelijk kunt plaatsen.
Hoe bepaal ik de vergoeding voor het gebruik van mijn paard?
De hoogte van de vergoeding is van meerdere factoren afhankelijk, zoals het niveau, de leeftijd en het doel waarvoor je het paard aanbiedt. Vind je de vergoeding minder belangrijk, dan kun je bij het invullen van de prijs kiezen voor de optie bruikleen, gratis of in overleg.
Hoe kan ik reacties van ruiters bekijken?
Je ontvangt een email wanneer je een reactie hebt ontvangen. Ook kun je bij 'Berichten' in je profiel alle reacties bekijken.
Ik wil mijn paard voor voltijd lease aanbieden. Ik kan kiezen voor een vergoeding inclusief of exclusief onderhoudskosten. Wat betekent dit?
Wanneer je jouw paard bij jou op stal ter beschikking stelt kun je kiezen voor een leasevergoeding 'inclusief onderhoudskosten'. Dit kan bijvoorbeeld ook het geval zijn als je een fokmerrie aanbiedt en de merriebegeleiding bij jou op stal verzorgt. Wanneer het paard verplaatst kan worden, betaalt en regelt de ruiter of verzorger de onderhoudskosten zelf. Hij betaalt daarnaast een leasevergoeding aan jou. In dat geval kun je kiezen voor een vergoeding 'exclusief onderhoudskosten'.
Ik heb nog geen reacties ontvangen, wat moet ik doen?
We denken graag met je mee. We geven je graag gratis advies over hoe jij je advertentie aantrekkelijker kan maken. Ook kunnen we je paard in overleg met jou gratis promoten op social media. Onze ervaring leert dat een kleine aanpassing van je advertentie in combinatie met promotie vaak effectief is en eigenaren snel leuke reacties ontvangen.
Kunnen jullie helpen met het maken van advertenties?
We helpen je graag met het maken van advertenties. Neem dan even contact met ons op (info@horsify.com). We bellen je dan binnen 24 uur om de inhoud van de advertenties telefonisch door te spreken en de advertenties voor je te plaatsen.

Lidmaatschap

Wordt mijn lidmaatschap automatisch verlengd?
Nee, want niemand vindt het leuk om ergens aan vast te zitten. Je lidmaatschap wordt daarom automatisch beëindigd na de gekozen periode. Drie dagen voordat jouw lidmaatschap afloopt, ontvang je een mail van ons waarin je kunt aangeven of je jouw lidmaatschap wilt verlengen. Als je niets doet, wordt jouw lidmaatschap automatisch beëindigd.
Hoe lang kan ik gebruik maken van mijn Horsify lidmaatschap?
Je kunt kiezen uit drie mogelijkheden: een maand, drie maanden of zes maanden. Een week voordat je lidmaatschap afloopt, ontvang je van ons een email waarin je kunt aangeven of je je lidmaatschap wilt verlengen. Verleng je niet, dan wordt je lidmaatschap automatisch beëindigd.
Waarom werken jullie met lidmaatschappen?
Door een lidmaatschap af te sluiten zorgen wij ervoor dat eigenaren berichten ontvangen van serieuze en geverifieerde ruiters. Door een kleine vergoeding te vragen kunnen wij een kwalitatief hoogwaardig en reclamevrij platform bieden. Wij doen er alles aan om een veilige website en een goede service te bieden, wat tijd en geld kost. De betaling is tevens een vorm van verificatie en draagt hierdoor bij aan een betrouwbare community.

Overeenkomsten

Wat is het verschil tussen bruikleen en leasen?
Wanneer er sprake is van bruikleen wordt het paard voor langere tijd geleend van de eigenaar. De ruiter of verzorger betaalt de onderhoudskosten van het paard. Wanneer er sprake is van lease wordt het paard voor langere tijd gehuurd van de eigenaar. De ruiter of verzorger betaalt een leasevergoeding aan de eigenaar (inclusief of exclusief onderhoudskosten).
Ik wil mijn paard voor voltijd lease of bruikleen aanbieden. Voor wie is het risico als er wat met mijn paard gebeurt?
Je kunt van tevoren met de ruiter of verzorger afspreken dat het risico wordt gedeeld wanneer het paard gedurende de lease- of bruikleenperiode ongeschikt raakt of overlijdt. In dit geval betaalt de ruiter of verzorger een gedeelte van de waarde van het paard aan jou wanneer deze situatie zich voordoet. Voordat jullie gaan samenwerken kun je afspraken hierover vastleggen in onze lease- en bruikleenovereenkomsten.
Kunnen jullie ook helpen met het opstellen van een contract?
Afspraken die je zelf op papier zet, zijn vaak niet juridisch geldig, dus biedt Horsify paardeneigenaren op maat gemaakte, juridische contracten tegen een voordelige prijs. Zo wordt het voor iedereen haalbaar om een samenwerking ook juridisch goed te regelen. De contracten zijn met zorg opgesteld door specialisten op het gebied van hippisch recht (Köster advocaten). We bieden vier contracten: een bijrijderscontract, een bruikleencontract, een leasecontract voor een rijpaard en een leasecontract voor een fok- of draagmerrie. De contracten zijn gebaseerd op het Nederlands recht en dus niet te gebruiken buiten Nederland. Heb je hulp nodig met het opstellen van een contract? Neem dan contact met ons op (info@horsify.com).

Huurkoop

Wat betekent huurkoop?
Huurkoop betekent dat de ruiter of verzorger de leasevergoeding (of een gedeelte hiervan) kan gebruiken als afbetaling van de aankoopsom. Voorbeeld: een ruiter betaalt een leasevergoeding van €200 per maand en de onderhoudskosten van het paard. De prijs van het paard is €10.000. Als de ruiter het paard na 10 maanden wil kopen heeft hij een leasevergoeding van €2000 betaald (10 maanden x €200 = €2000). De ruiter moet dan nog €8.000 euro aan de eigenaar betalen.
Hoe werkt huurkoop?
Wanneer een paard ter beschikking wordt gesteld op basis van voltijd lease, kan de eigenaar aangeven of hij het paard via huurkoop zou willen verkopen. De eigenaar en de ruiter of verzorger spreken bij het aangaan van een overeenkomst af wat de prijs van het paard is. Deze prijs verandert tijdens de leaseperiode niet, tenzij anders afgesproken. Als de ruiter of verzorger het paard wil kopen, kan hij de leasevergoeding (of een gedeelte hiervan) gebruiken als afbetaling van de aankoopsom. In onze leaseovereenkomsten staat een bepaling over huurkoop. Met een overeenkomst kunnen de afspraken eenvoudig en duidelijk op papier worden gezet.
Wat zijn de voordelen van huurkoop?
Het voordeel van huurkoop is dat de eigenaar zeker weet dat er een goede match is met de ruiter of verzorger, voordat hij het paard verkoopt. Als het paard niet wordt verkocht, heeft hij in tussentijd een leasevergoeding ontvangen voor het gebruik van het paard. Het voordeel voor de ruiter of verzorger is dat hij het paard langer kan leren kennen en dat het aankoopbedrag in delen betaald kan worden.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op en stel je vraag aan onze support.

Neem contact op