Veelgestelde vragen

Algemeen

Voor wie is Horsify bedoeld?
Horsify is er voor iedereen met een passie voor paarden vanaf 18 jaar.
Wat verstaan jullie onder een betrouwbare ruiter of verzorger?
Een betrouwbare ruiter of verzorger is iemand die respectvol met paarden en andere persoonlijke eigendommen om gaat. Wanneer er sprake is van ongewenst gedrag, kunnen wij besluiten om een gebruiker te verwijderen van het platform.
Zijn er kosten verbonden aan het platform?
Wanneer je een advertentie wil plaatsen of wil reageren op advertenties, zijn hier eenmalige kosten aan verbonden. Ben je eigenaar en wil je je paard adverteren? Klik dan hier voor de advertentiekosten. Ben je ruiter of verzorger en wil je reageren op advertenties? Klik dan hier voor de kosten van een lidmaatschap.
Hoe weet ik of mijn paard in goede handen is?
Mensen vertrouwen met je paard vergt een gevoel van vertrouwen. Horsify doet er alles aan om een betrouwbare community te creëren. Wanneer een ruiter of verzorger jou een bericht stuurt met een bezichtigingsaanvraag, krijg je direct toegang tot het uitgebreide profiel inclusief beoordelingen en een rij- of verzorgingsvideo. Als jullie een match zijn, kun je gebruik maken van een van onze op maat gemaakte overeenkomsten of zelf de afspraken op papier zetten.
Ik wil mijn paard graag verkopen, kan dat ook?
Je kunt bij je advertentie aangeven of je het paard wil verkopen. Wanneer je kiest voor lease, kun je aangeven of de ruiter of verzorger (een gedeelte van) de leasevergoeding (exclusief onderhoudskosten) kan gebruiken als afbetaling van het aankoopbedrag.
Kunnen jullie helpen met bemiddelen?
Het contact vindt direct plaats tussen de ruiter of verzorger en de eigenaar. De eigenaar kiest zelf wie hij uitnodigt voor een bezichtiging. Horsify is geen partij bij de overeenkomst die tot stand komt tussen de eigenaar en de ruiter of verzorger.

Profiel

Hoe verifiëren jullie gebruikers?
We checken alle profielen handmatig. Aanvullende verificaties zijn email, telefoonnummer, betalingsverificatie, rij- en verzorgingsvideo en beoordelingen.
Welke gegevens worden meegestuurd wanneer ik reageer op een advertentie?
Wanneer jij reageert op advertenties wordt jouw profiel meegestuurd met daarin jouw gebruikersnaam, de rij- of verzorgingsvideo en de beoordelingen. Je kunt jouw profiel vinden in 'Mijn gegevens'. Jouw e-mailadres en telefoonnummer worden meegestuurd, zodat de eigenaar kan reageren op jouw bericht.
Hoe werken beoordelingen?
Nadat een ruiter of verzorger reageert op een advertentie, ontvangen zowel de ruiter of verzorger als de eigenaar van het paard een e-mail van ons. Hierin kun je aangeven of er een bezichtiging heeft plaatsgevonden met de andere gebruiker. Wanneer dit het geval is, kun je elkaar beoordelen op paardvriendelijkheid, netheid, betrouwbaarheid en communicatie. Een beoordeling wordt gegeven door middel van sterren en een geschreven tekst.
Is het verplicht om een rij- of verzorgingsvideo toe te voegen aan mijn profiel?
Nee, dit is niet verplicht. Het toevoegen van een rij- of verzorgingsvideo draagt bij aan de betrouwbaarheid van jouw profiel en vergroot de kans op een goede match.

Adverteren

Hoe lang is mijn paard zichtbaar op Horsify?
Je kunt kiezen uit drie mogelijkheden: één maand, drie maanden of zes maanden. Als je paard niet meer beschikbaar is, kun je jouw advertentie verwijderen. Een week voordat je advertentietermijn afloopt, ontvang je van ons een email waarin je kunt aangeven of je jouw advertentie wilt verlengen. Verleng je niet, dan wordt je advertentie automatisch verwijderd.
Hoe bepaal ik de vergoeding voor het gebruik van mijn paard?
De hoogte van de vergoeding is van meerdere factoren afhankelijk, zoals het niveau, de leeftijd en het doel waarvoor je het paard aanbiedt. Vind je de vergoeding minder belangrijk, dan kun je bij het invullen van de prijs kiezen voor de optie bruikleen, gratis of in overleg.
De eigenaar heeft een rij- of verzorgingsvideo toegevoegd aan zijn profiel; hoe kan ik deze bekijken?
Wanneer je een bericht stuurt naar de eigenaar krijg je toegang tot het profiel en kun je de rij- of verzorgingsvideo (indien beschikbaar) bekijken.
Ik wil mijn paard voor voltijd lease aanbieden. Ik kan kiezen voor een vergoeding inclusief of exclusief onderhoudskosten. Wat betekent dit?
Wanneer je jouw paard bij jou op stal ter beschikking stelt kun je kiezen voor een leasevergoeding 'inclusief onderhoudskosten'. Dit kan bijvoorbeeld ook het geval zijn als je een fokmerrie aanbiedt en de merriebegeleiding bij jou op stal verzorgt. Wanneer het paard verplaatst kan worden, betaalt en regelt de ruiter of verzorger de onderhoudskosten zelf. Hij betaalt daarnaast een leasevergoeding aan jou. In dat geval kun je kiezen voor een vergoeding 'exclusief onderhoudskosten'.
Ik heb nog geen reacties ontvangen, wat moet ik doen?
We denken graag met je mee. We geven je graag gratis advies over hoe jij je advertentie aantrekkelijker kan maken voor ruiters en verzorgers. Ook kunnen we je paard in overleg met jou promoten op social media. Onze ervaring leert dat een kleine aanpassing van je advertentie in combinatie met promotie vaak effectief is en eigenaren vaak snel passende reacties ontvangen.

Lidmaatschap

Wordt mijn lidmaatschap automatisch verlengd?
Nee, wij werken niet met een automatische verlenging. Drie dagen voordat jouw lidmaatschap afloopt, ontvang je een mail van ons waarin je kunt aangeven of je je lidmaatschap wil verlengen. Als je niets doet, wordt jouw lidmaatschap automatisch beëindigd. Zo betaal je alleen voor wat je gebruikt.
Hoe lang kan ik gebruik maken van mijn Horsify lidmaatschap?
Je kunt kiezen uit drie mogelijkheden: een maand, drie maanden of zes maanden. Een week voordat je lidmaatschap afloopt, ontvang je van ons een email waarin je kunt aangeven of je je lidmaatschap wilt verlengen. Verleng je niet, dan wordt je lidmaatschap automatisch beëindigd. Je zit dus nergens aan vast.
Waarom vragen jullie een vergoeding voor het reageren op advertenties?
Door een kleine vergoeding te vragen trekken we serieuze gebruikers aan en kunnen wij een kwalitatief hoogwaardig en reclamevrij platform bieden. De betaling is een vorm van verificatie en draagt hierdoor bij aan een betrouwbare community.

Overeenkomsten

Wat is het verschil tussen bruikleen en leasen?
Wanneer er sprake is van bruikleen wordt het paard voor langere tijd geleend van de eigenaar. De ruiter of verzorger betaalt de onderhoudskosten van het paard. Wanneer er sprake is van lease wordt het paard voor langere tijd gehuurd van de eigenaar. De ruiter of verzorger betaalt een leasevergoeding aan de eigenaar (inclusief of exclusief onderhoudskosten).
Ik wil mijn paard voor voltijd lease of bruikleen aanbieden. Voor wie is het risico als er wat met mijn paard gebeurt?
Je kunt van tevoren met de ruiter of verzorger afspreken dat het risico wordt gedeeld wanneer het paard gedurende de lease- of bruikleenperiode ongeschikt raakt of overlijdt. In dit geval betaalt de ruiter of verzorger een gedeelte van de waarde van het paard aan jou wanneer deze situatie zich voordoet. Voordat jullie gaan samenwerken kun je afspraken hierover vastleggen in onze lease- en bruikleenovereenkomsten.
Kunnen jullie ook helpen met het opstellen van overeenkomsten?
Horsify biedt paardeneigenaren exclusieve toegang tot professionele, op maat gemaakte overeenkomsten. De overeenkomsten zijn met zorg opgesteld door specialisten op het gebied van hippisch recht. Wanneer je een advertentie hebt geplaatst krijg je toegang tot vier overeenkomsten: een bijrijdersovereenkomst, een bruikleenovereenkomst, een leaseovereenkomst voor een rijpaard en een leaseovereenkomst voor een fok- of draagmerrie. Je kunt de overeenkomsten voor een toegankelijke prijs kopen en gemakkelijk op maat maken.

Huurkoop

Wat betekent huurkoop?
Huurkoop betekent dat de ruiter of verzorger de leasevergoeding (of een gedeelte hiervan) kan gebruiken als afbetaling van de aankoopsom. Voorbeeld: een ruiter betaalt een leasevergoeding van €200 per maand en de onderhoudskosten van het paard. De prijs van het paard is €10.000. Als de ruiter het paard na 10 maanden wil kopen heeft hij een leasevergoeding van €2000 betaald (10 maanden x €200 = €2000). De ruiter moet dan nog €8.000 euro aan de eigenaar betalen.
Hoe werkt huurkoop?
Wanneer een paard ter beschikking wordt gesteld op basis van voltijd lease, kan de eigenaar aangeven of hij het paard via huurkoop zou willen verkopen. De eigenaar en de ruiter of verzorger spreken bij het aangaan van een overeenkomst af wat de prijs van het paard is. Deze prijs verandert tijdens de leaseperiode niet, tenzij anders afgesproken. Als de ruiter of verzorger het paard wil kopen, kan hij de leasevergoeding (of een gedeelte hiervan) gebruiken als afbetaling van de aankoopsom. In onze leaseovereenkomsten staat een bepaling over huurkoop. Met een overeenkomst kunnen de afspraken eenvoudig en duidelijk op papier worden gezet.
Wat zijn de voordelen van huurkoop?
Het voordeel van huurkoop is dat de eigenaar zeker weet dat er een goede match is met de ruiter of verzorger, voordat hij het paard verkoopt. Als het paard niet wordt verkocht, heeft hij in tussentijd een leasevergoeding ontvangen voor het gebruik van het paard. Het voordeel voor de ruiter of verzorger is dat hij het paard langer kan leren kennen en dat hij het aankoopbedrag in delen kan betalen.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op en stel je vraag aan onze support.

Neem contact op