Veelgestelde vragen

Algemeen

Voor wie is Horsify bedoeld?
Horsify is er voor iedereen met een passie voor paarden vanaf 18 jaar. De ruiters en eigenaren op ons platform zijn op zoek naar een serieuze, langdurige samenwerking.
Wat verstaan jullie onder een betrouwbare ruiter of verzorger?
Een betrouwbare ruiter of verzorger is iemand die respectvol met paarden en andere persoonlijke eigendommen om gaat. Wanneer er sprake is van ongewenst gedrag, kunnen wij besluiten om een gebruiker te verwijderen van het platform.
Zijn er kosten verbonden aan het platform?
Het aanmaken van een profiel en zoeken is geheel gratis. Het plaatsen van paarden advertenties is ook gratis. Wanneer je als ruiter wil reageren op paarden, kan dit al vanaf 2,99 per maand. Klik hier voor de prijzen van een lidmaatschap.
Hoe weet ik of mijn paard in goede handen is?
Mensen vertrouwen met je paard vergt een gevoel van vertrouwen. Horsify checkt alle persoonlijke profielen handmatig en doet er alles aan om een betrouwbare community te onderhouden. Wanneer een ruiter jou een bericht stuurt, krijg je direct toegang tot het uitgebreide ruiterprofiel. Als jullie een match zijn, kun je gebruik maken van een van onze juridische contracten.
Ik wil mijn paard graag verkopen, kan dat ook?
Je kunt bij je advertentie aangeven of je het paard na de samenwerking zou willen verkopen. Hierbij kun je denken aan verkoopklaar maken of verkoop aan de ruiter wanneer het na een periode van trainen goed klikt. Wanneer je kiest voor lease, kun je aangeven of de ruiter (een gedeelte van) de leasevergoeding (exclusief onderhoudskosten) kan gebruiken als afbetaling van het aankoopbedrag.
Kunnen jullie helpen met bemiddelen?
Het contact vindt direct plaats tussen de ruiter en de eigenaar. De eigenaar kiest zelf wie hij uitnodigt voor een kennismaking. Horsify is geen partij bij de overeenkomst die tot stand komt tussen de eigenaar en de ruiter.

Profiel

Hoe verifiëren jullie gebruikers?
We controleren alle persoonlijke profielen handmatig en bekijken meerdere keren per dag de profielen na op fraude. Aanvullende verificaties zijn email, telefoonnummer, rij- of verzorgingsvideo en beoordelingen.
Welke gegevens worden meegestuurd wanneer ik reageer op een advertentie?
Wanneer jij reageert op advertenties wordt jouw profiel meegestuurd met daarin jouw gebruikersnaam, de rij- of verzorgingsvideo en beoordelingen. Jouw e-mailadres en telefoonnummer worden meegestuurd, zodat de eigenaar kan reageren op jouw bericht.
Hoe werken beoordelingen?
Nadat een ruiter reageert op een advertentie, ontvangen zowel de ruiter als de eigenaar van het paard een e-mail van ons. Hierin kun je aangeven of er een kennismaking heeft plaatsgevonden. Wanneer dit het geval is, kun je elkaar beoordelen op paardvriendelijkheid, netheid, betrouwbaarheid en communicatie. Een beoordeling wordt gegeven door middel van sterren en een geschreven tekst.
Is het verplicht om een rij- of verzorgingsvideo toe te voegen aan mijn profiel?
Nee, dit is niet verplicht. Het toevoegen van een rij- of verzorgingsvideo draagt bij aan de betrouwbaarheid van jouw profiel en vergroot de kans op een goede match. Een rij- of verzorgingsvideo is uitsluitend zichtbaar voor de persoon naar wie je een bericht stuurt en wordt nooit openbaar op de site getoond.

Adverteren

Hoe lang is mijn paard zichtbaar op Horsify?
Dit bepaal je zelf. Je kunt kiezen uit twee mogelijkheden: drie maanden of zes maanden. Als je paard niet meer beschikbaar is, kun je jouw advertentie op inactief zetten, reserveren of verwijderen. Drie dagen voordat de looptijd van je advertentie eindigt, ontvang je van ons een email waarin je kunt aangeven of je jouw advertentie wilt verlengen. Verleng je niet, dan wordt je advertentie automatisch verwijderd. Je advertentie blijft in 'Mijn advertenties' staan, zodat je je advertentie altijd weer gemakkelijk kunt plaatsen.
Hoe bepaal ik de vergoeding voor het gebruik van mijn paard?
De hoogte van de vergoeding is van meerdere factoren afhankelijk, zoals het niveau, de leeftijd en het doel waarvoor je het paard aanbiedt. Vind je de vergoeding minder belangrijk, dan kun je bij het invullen van de prijs kiezen voor de optie bruikleen, gratis of in overleg.
Hoe kan ik reacties van ruiters bekijken?
Je ontvangt een email wanneer je een reactie hebt ontvangen. Ook kun je in 'Mijn Horsify' alle reacties bekijken bij 'Berichten'.
Ik heb nog geen reacties ontvangen, wat moet ik doen?
We denken graag met je mee. We geven je graag gratis advies over hoe jij je advertentie aantrekkelijker kan maken. Ook kunnen we je paard in overleg met jou gratis promoten op social media. Onze ervaring leert dat een kleine aanpassing van je advertentie in combinatie met promotie vaak effectief is en eigenaren snel leuke reacties ontvangen.
De ruiter die heeft gereageerd sluit niet aan bij wat ik zoek. Wat moet ik doen?
Ruiters die niet voldoen aan je eisen, kun je netjes afwijzen door op de knop ‘Afwijzen’ te klikken in het ruiterprofiel. Deze berichten worden dan automatisch verwijderd uit je inbox. Zo krijg je een beter overzicht van potentiële matches. Wijs een ruiter altijd af wanneer je denkt dat het niet past of als je al iemand gevonden hebt. Zolang je niets terugstuurt hebben deze ruiters namelijk nog hoop. Een ruiter afwijzen is erg gemakkelijk, zeker met de automatische afwijsknop. De ruiter ontvangt dan een vriendelijk bericht met daarin de reden van de afwijzing. Dit wordt door ruiters gewaardeerd, omdat ze dan weten waar zij aan toe zijn.
Ik wil mijn paard voor voltijd lease aanbieden. Ik kan kiezen voor een vergoeding inclusief of exclusief onderhoudskosten. Wat betekent dit?
Wanneer je jouw paard bij jou op stal ter beschikking stelt kun je kiezen voor een leasevergoeding 'inclusief onderhoudskosten'. Dit kan bijvoorbeeld ook het geval zijn als je een fokmerrie aanbiedt en de merriebegeleiding bij jou op stal verzorgt. Wanneer het paard verplaatst kan worden, betaalt en regelt de ruiter of verzorger de onderhoudskosten zelf. Hij betaalt daarnaast een leasevergoeding aan jou. In dat geval kun je kiezen voor een vergoeding 'exclusief onderhoudskosten'.
Kunnen jullie helpen met het maken van advertenties?
We helpen je graag met het maken van advertenties. Neem dan even contact met ons op (info@horsify.com). We bellen je dan binnen 24 uur om de inhoud van de advertenties telefonisch door te spreken en de advertenties voor je te plaatsen.
Wat betekent het op Inactief zetten van mijn advertentie?
Wanneer je verwacht dat je een passende match hebt gevonden, genoeg reacties hebt gekregen of om een andere reden geen reacties meer wilt ontvangen, kun je je advertentie op Inactief zetten. Je advertentie staat dan niet meer op de site, maar is nog wel zichtbaar in je profiel. Wanneer je je advertentie weer wilt plaatsen, kun je je advertentie eenvoudig weer activeren.

Lidmaatschap

Wordt mijn lidmaatschap automatisch verlengd?
Je lidmaatschap wordt automatisch verlengd na de gekozen periode. Je kunt je lidmaatschap altijd gemakkelijk opzeggen in je account.
Hoe beëindig ik mijn lidmaatschap?
Je kunt je lidmaatschap gemakkelijk beëindigen via Mijn Horsify --> Horsify lidmaatschap. Je klikt vervolgens op de knop 'Lidmaatschap beëindigen'.
Waarom werken jullie met lidmaatschappen?
Door een lidmaatschap af te sluiten zorgen wij ervoor dat eigenaren berichten ontvangen van serieuze en geverifieerde ruiters. Door een kleine vergoeding te vragen kunnen wij een kwalitatief hoogwaardig en reclamevrij platform bieden. Wij doen er alles aan om een veilige website en een goede service te bieden, wat tijd en geld kost. De betaling is tevens een vorm van verificatie en draagt hierdoor bij aan een betrouwbare community.
De eigenaar reageert niet op mijn bericht, wat moet ik doen?
Helaas reageren niet alle eigenaren op elk bericht wat ze hebben ontvangen. Soms sturen ze alleen iets naar de mensen die ze willen uitnodigen voor een kennismaking.

Je kunt altijd na een aantal dagen nogmaals een bericht sturen, bij wijze van 'herinnering' dat je nog interesse hebt.

We proberen eigenaren zoveel mogelijk te stimuleren om iets van zich te laten horen. Of het nou positief of negatief nieuws is, je hebt in ieder geval recht op een reactie. Wanneer een eigenaar een paard op Horsify plaatst, krijgt hij/zij het verzoek om binnen 48 uur te reageren op de berichten van ruiters. Ook sturen wij eigenaren een mail en sms ter herinnering als we zien dat een bericht na 48 uur nog niet is geopend. Soms kan het voor eigenaren lastig zijn om ruiters af te wijzen. De eigenaren kunnen daarom zelfs een standaardafwijzing sturen waarin hun e-mailadres niet bekend wordt gemaakt. Hiermee stimuleren we dat eigenaren ook als zij denken dat het geen match is, wat aan ruiters laten weten. Toch kunnen we de eigenaren helaas niet dwingen om iedereen een bericht te sturen. Wij vinden dit ook onbeleefd, temeer omdat je e-mail persoonlijk aan de eigenaar gericht is.

Wil je je kans op een match vergroten? Zorg er dan voor dat jouw bericht naar de eigenaar persoonlijk is. Stel jezelf voor en geef aan waarom je interesse hebt in het paard. Het is ook belangrijk dat je je profiel volledig invult; voeg een leuke beschrijving toe en een leuke foto/video.

Heb je na een week toch nog geen reactie ontvangen van een eigenaar? Stuur ons dan een mail (klantenservice@horsify.com) en wij zullen de eigenaar voor je bellen.
Wanneer moet ik betalen?
Bij Horsify betaal je altijd vooraf aan de maand. Dus bij het afsluiten van je lidmaatschap betaal je direct voor je eerste maand, vervolgens schrijven wij via maandelijks via een automatische incasso (Sepa) het lidmaatschapsgeld voor de volgende maand af.
Tot wanneer kan ik gebruik maken van mijn lidmaatschap na opzegging?
Wanneer je je lidmaatschap hebt opgezegd kun je gebruik maken van je lidmaatschap tot het einde van de factureringsperiode. Voorbeeld: Je hebt op 3 september een bronzen lidmaatschap afgesloten en deze op 20 september opgezegd. Je kunt in dit geval nog gebruik maken van je lidmaatschap tot 3 oktober.

Paarden aanbod

Wat doen jullie er aan om het aanbod paarden actueel te houden?
We zijn hier dagelijks actief mee bezig. Na de looptijd van de advertentie worden de paarden automatisch van het platform verwijderd, tenzij een eigenaar er bewust voor kiest om zijn advertentie te verlengen. Een eigenaar kan zelf in tussentijd zijn advertentie ook op Inactief zetten, reserveren of verwijderen.

Wanneer we feedback van ruiters krijgen dat een paard niet meer beschikbaar is, nemen we contact op met de eigenaar met het verzoek de advertentie op Inactief te zetten. Wij werken ook met een beoordelingssysteem. Wanneer twee ruiters aangeven van een eigenaar geen reactie te hebben ontvangen, wordt het betreffende paard automatisch verwijderd van de site. Zo proberen we er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat het aanbod actueel is en het platform actief wordt gehouden. Toch kan het voorkomen dat een paard waarop je reageert niet meer beschikbaar is. Daarom raden wij aan om op meerdere paarden te reageren.
Sommige paarden staan wat langer op de site. Zijn deze paarden dan nog wel beschikbaar?
De meeste paarden op Horsify vinden snel een leuke en passende match. Echter staan er ook paarden voor een wat langere tijd op het platform.

Hier zijn meerdere redenen voor:

1. Sommige eigenaren zoeken meerdere ruiters voor een paard.
2. Eigenaren uit dunbevolkte gebieden hebben soms meer tijd nodig om een passende match te vinden, omdat zij minder ruiters in hun buurt hebben wonen dan eigenaren die in de randstad wonen.
3. Hoe hoger het gewenste niveau van de ruiter, hoe kleiner het aantal ruiters dat hieraan voldoet. Dit betekent dat eigenaren die een ruiter zoeken met minimaal M/Z niveau, kritisch zijn en over het algemeen liever iets langer zoeken naar de juiste match.
4. Eigenaren gaan een proefweek aan met een ruiter. Tijdens die periode hebben ze nog geen zekerheid of de match van beide kanten goed is en daarom wachten zij soms nog even voor zij de advertentie op Inactief of Gereserveerd zetten.
5. Lespaarden zijn vaak voor langere tijd beschikbaar, omdat een eigenaar meerdere nieuwe ruiters kan ontvangen die lessen kunnen nemen met het paard.
6. Exclusieve paarden (waar een hogere vergoeding voor wordt gevraagd) zijn niet voor ieder budget weggelegd, dus daar zal iets minder vaak op worden gereageerd dan op paarden die ‘gratis’ gereden kunnen worden.

Contracten

Wat is het verschil tussen bruikleen en leasen?
Wanneer er sprake is van bruikleen wordt het paard voor langere tijd geleend van de eigenaar. De ruiter of verzorger betaalt de onderhoudskosten van het paard. Wanneer er sprake is van lease wordt het paard voor langere tijd gehuurd van de eigenaar. De ruiter of verzorger betaalt een leasevergoeding aan de eigenaar (inclusief of exclusief onderhoudskosten).
Ik wil mijn paard voor voltijd lease of bruikleen aanbieden. Voor wie is het risico als er wat met mijn paard gebeurt?
Je kunt van tevoren met de ruiter of verzorger afspreken dat het risico wordt gedeeld wanneer het paard gedurende de lease- of bruikleenperiode ongeschikt raakt of overlijdt. In dit geval betaalt de ruiter of verzorger een gedeelte van de waarde van het paard aan jou wanneer deze situatie zich voordoet. Voordat jullie gaan samenwerken kun je afspraken hierover vastleggen in onze lease- en bruikleenovereenkomsten.
Kunnen jullie ook helpen met het opstellen van een contract?
Afspraken die je zelf op papier zet, zijn vaak niet juridisch geldig, dus biedt Horsify paardeneigenaren op maat gemaakte, juridische contracten tegen een voordelige prijs. Zo wordt het voor iedereen haalbaar om een samenwerking ook juridisch goed te regelen. De contracten zijn met zorg opgesteld door specialisten op het gebied van hippisch recht (Köster advocaten). We bieden vier contracten: een bijrijderscontract, een bruikleencontract, een leasecontract voor een rijpaard en een leasecontract voor een fok- of draagmerrie. De contracten zijn gebaseerd op het Nederlands recht en dus niet te gebruiken buiten Nederland. Heb je hulp nodig met het opstellen van een contract? Neem dan contact met ons op (info@horsify.com).
Kan ik ook zelf de afspraken op papier zetten met de ruiter of verzorger?
Afspraken die je zelf op papier zet zijn vaak niet juridisch geldig, dus bieden wij op maat gemaakte, juridische contracten tegen een voordelige prijs. Zo wordt het voor iedereen haalbaar om het delen van een paard ook juridisch goed te regelen.

De contracten zijn met zorg opgesteld door specialisten op het gebied van hippisch recht (Köster advocaten). We bieden vier contracten: een bijrijderscontract, een bruikleencontract, een leasecontract voor rijpaarden en een leasecontract voor fok- of draagmerries.

Huurkoop

Wat betekent huurkoop?
Huurkoop betekent dat de ruiter of verzorger de leasevergoeding (of een gedeelte hiervan) kan gebruiken als afbetaling van de aankoopsom. Voorbeeld: een ruiter betaalt een leasevergoeding van €200 per maand en de onderhoudskosten van het paard. De prijs van het paard is €10.000. Als de ruiter het paard na 10 maanden wil kopen heeft hij een leasevergoeding van €2000 betaald (10 maanden x €200 = €2000). De ruiter moet dan nog €8.000 euro aan de eigenaar betalen.
Hoe werkt huurkoop?
Wanneer een paard ter beschikking wordt gesteld op basis van voltijd lease, kan de eigenaar aangeven of hij het paard via huurkoop zou willen verkopen. De eigenaar en de ruiter of verzorger spreken bij het aangaan van een overeenkomst af wat de prijs van het paard is. Deze prijs verandert tijdens de leaseperiode niet, tenzij anders afgesproken. Als de ruiter of verzorger het paard wil kopen, kan hij de leasevergoeding (of een gedeelte hiervan) gebruiken als afbetaling van de aankoopsom. In onze leaseovereenkomsten staat een bepaling over huurkoop. Met een overeenkomst kunnen de afspraken eenvoudig en duidelijk op papier worden gezet.
Wat zijn de voordelen van huurkoop?
Het voordeel van huurkoop is dat de eigenaar zeker weet dat er een goede match is met de ruiter of verzorger, voordat hij het paard verkoopt. Als het paard niet wordt verkocht, heeft hij in tussentijd een leasevergoeding ontvangen voor het gebruik van het paard. Het voordeel voor de ruiter of verzorger is dat hij het paard langer kan leren kennen en dat het aankoopbedrag in delen betaald kan worden.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op en stel je vraag aan onze support.

Neem contact op